Grrrr…

Koliko nas Grrrrmi?


site statistics

Kategorije

 

Marec 2009
P T S Č P S N
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiv

Marela dilerji

3.03.2009

Zdi se, da so v Piso vsi prišli z enim samim in edinim namenom – po sončno pomladno vreme. Resda sem se prvi dan na široko izognila Piazzi del Duomo s slavnim visečim stolpom in da nisem videla veliko turistov (Pisa je namreč zelo majhna – celotna občina ima manj kot 90.000 prebivalcev), sem pa zato videla več Erasmus študentov. Zanimivo, celo na turističnih informacijah je zaposlen Erasmus študent (mislim, da s Poljske). Ko sem ga vprašala, kje je najbližji cybercafe, mi je po službeni dolžnosti najprej dal seznam vseh točk na zemljevidu, potem pa povedal, naj grem raje na Pravno fakulteto, kjer je stvar zastonj. Brez problema mi je potem pokazal še svojo kartico za kosila v študentski menzi. Že Irene mi je povedala, da kaj prida nočnega življenja v Pisi ni, kar ga je, pa organizira Erasmus društvo. Erasmus študentje so očitno res povsod.

Vsakdo je že kdaj v kakšnem večjem turističnem mestu opazil navadno temnopolte prodajalce raznoraznih malenkosti – stvari, ki jih nihče ne potrebuje in jih posledično nihče ne kupuje. No, v Pisi ni tako. Tako kot se trgovci v običajnih trgovinah hitro prilagodijo in ko gre npr. valentinovo mimo, je prodajalna že polna šare za veliko noč, tako tudi poulični prodajalci poznajo razne trike. Najbolj uspešni pa so v nepričakovano slabem vremenu s prodajo marel. Včeraj, ko je od časa do časa le malce rosilo, sem se uspešno odvračala od nakupa. Glede na stanje zunaj in glede na vremenske napovedi pa tudi meni ne bo preostalo drugega, kot da pristopim k enemu izmed temnopoltih mladeničev in kupim marelo. Res super ideja namenoma pustiti marelo na zadnjem sedežu avtomobila. Le kaj mi bo marela v Toskani!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar »

  1. David Santos pravi

    Great posting, my friend, great!
    Congrats!!!!

    3.03.2009 ob 18:39 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL