Grrrr…

Koliko nas Grrrrmi?


site statistics

Kategorije

 

Februar 2008
P T S Č P S N
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Arhiv

V kokoškinem kljunu

11.02.2008

Z U. sva se, kot že rečeno, v petek popoldan odpravila proti Lendavi. Na poti do tja sva se ustavila na Ptuju, kjer sva si odločila, da si ogledava Ptujski grad. Na vrh sva prišla petnajst do petih, ob petih pa so Grad zaprli, tako da nama je uspelo videti samo zbirki orožja in glasbil …

Ptuj Ptujski grad 1. Ptujski grad 2.

Na Ptuju sem jedla najslabšo pico v življenju, ampak ne bom pisala o njej, sicer moram iz današnjega posta izvzeti kategorijo sladkosti življenja. Zvečer sva prispela v Lendavo, k Janji in Sandiju, vendar bomo na tem mestu kar preskočili na naslednji dan zjutraj, no, pač, če jutro pojmujemo časovno obdobje po tem, ko smo vstali iz postelje … (da bi si lahko zamislili, kaj se je dogajalo zvečer, se mi zdi, da ni potrebne prav prehude domišljije). Skratka, polni energije smo se takole odpravili v lendavske »gore« …

U. in Sandi Meeya in Janja

Da pa nas vse skupaj le ne bi prehudo izmučilo, smo si še dodatne energije nabrali v Kulturnem domu …

Kulturni dom Lendava Sandi v Kulturnem domu

Sledila je pot navkreber … (Janja, imaš musklfibr? ;-) )

Gorice in Lendava Lendavske gorice pipca tipična hiša

Na vrhu ni bilo druge, kot da si spet malo opomoremo, ustavili smo se pri Cuku … Tudi v Lendavi imajo, podobno kot pri nas, alkoholno kri, katere sestavine so tudi tu skrivnost, imenuje Hadikova kri (naša pa Medvedova).

Hadikova kri

Kosilo, če to imenujemo naslednji obrok za zajtrkom, ne glede na uro, smo si privoščili na Hrvaškem, v Čakovcu (Trattoria Rustika), kjer imajo poleg dobre hrane tudi »hecne« natakarje. Večer bomo spet preskočili … in ponovno je na vrsti hrana … Janjina mama je poskrbela, da smo poskusili tudi tipično prekmursko sladico – gibanico.

gibanica

Pot nas je peljala k Bukovniškemu jezeru in znamenitim energetskim točkam. Sandi se je dobro pripravil na izlet in je s sabo vzel fotokopijo zemljevida in pojasnila označb, torej, za katero bolezen je primerna določena energetska točka. Že na začetku smo opazili, da je zemljevid nekam »čuden« in da se številke nikakor ne ujemajo s tistimi na zemljevidu … ampak pri točki za »glavo« smo pa vsi čutili glavo, pri točki za »dihalne poti« smo vsi vzeli iz žepov robčke itd. Ko smo poskusili uganiti, ne da bi pogledali, za kaj je katera točka, nam ni šlo več tako gladko … in tudi, ko smo se vrnili na začetek in ko smo ugotovili, da se tudi pojasnila označb na Sandijevem zemljevidu ne ujemajo s tistimi na tabli, smo prišli do sklepa – deluje, če verjameš! Zanimiv je bil tudi tale možakar, ki si je natočil kar 15 litrov zdravilne vode pri Sv. Vidu, zraven pa je kadil.

zdravilna voda in kajenje Janja in Sandi pri Bukovniškem jezeru Pri zdravilnih točkah Da ne bo pomote - zemljevid Domovo odhajamo zdravi in polni energije

Ko smo odhajali domov, smo srečali Sandijevega znanca, ki nam je povedal resnično zgodbo, da pozna nekoga, ki je k energetskim točkam pri Bukovniškem jezeru prišel z berglo, vrnil pa se je brez nje … baje so mu jo ukradli :-)

 • Share/Bookmark
 

13 komentarjev »

 1. Nu pravi

  Haha, ja vidm, da ste bli kar aktivni. Joj, tale gibanica… :razz:

  12.02.2008 ob 16:50 | #

 2. Elena pravi

  Mmmmmmmmmmm, tudi jaz bi jedla to gibanicoooo…. pa šla na tak izlet. Vidim da ste se imeli prav luštno :lol:

  12.02.2008 ob 21:32 | #

 3. Dajana pravi

  Ukradli so mu jo???ahahahah Vau. Moram it tja. Prekrasne fotke. :smile:

  12.02.2008 ob 21:40 | #

 4. meeya meeya pravi

  @Nu, Elena – sem iz prve roke izvedela nekaj “fint”, za podrobnejši recept bom prosila, ko bo pečica spet delala … Od tele gibanice na fotki pa ni nič ostalo :sad:
  @Dajana – v tiste konce res moraš, če še nisi bila … lahko počakaš še kakšen mesec, da se malo otopli …

  12.02.2008 ob 22:00 | #

 5. Elena pravi

  Lahko zveš za recept, pa nam ga zaupaš za nekaj časa. Bomo drugi naredili to preslatkasto sladico….. seveda, dokler se tvoja pečica ne pozdravi… potem se recept spet lahko vrne k tebi in bomo pridno prihajali na gibaničico :wink:

  12.02.2008 ob 22:15 | #

 6. jesenka pravi

  Tako domač prispevek. Njami gibanica, mami prihajam domov, sicer pa imam recept, tako da, se priporočam …

  A veš, da tista voda sploh ni tako zdravilna, pa jo ljudje tako “tankajo”, verjetno si opazila, da je tam cel kup vinogradov.

  12.02.2008 ob 22:37 | #

 7. Ele Be Ele Be pravi

  Slika št. 11 me je tako očarala, da moram it tja in videti to “čudo” v živo :grin: Pa še en mljask, mljask (no 2) namenjen… mah, saj se ve čemu :wink:

  13.02.2008 ob 14:11 | #

 8. meeya meeya pravi

  @Elena – bomo zrihtal recept, ja … :lol:
  @jesenka – aha, zdej pa vemo, zakaj uni tako brez skrbi kadi poleg izvira … očitno le ne tanka vode za zdravje …
  @Ele Be – a una hiška? Ja, jst sem tut mela cel fotosešn tam … se me čakal ene pol ure :wink:

  13.02.2008 ob 17:24 | #

 9. matejmm pravi

  Tisti pogled s ptujskega gradu mi je kar znan ;)

  13.02.2008 ob 18:04 | #

 10. lordwales pravi

  V krajih, kjer je sve ravno in so prijazni ljudje, nekaj let že pavziram pri potovanjih po Slveniji z izjemo zahodnega dela – v kg imamo stanovanje – bom pa resno premislil o tedenskem dopustu v lendavi juija – ko se bo nakapljalo še nekaj obresti, plač in honorarjev!

  Zanimiva reportaža!

  15.02.2008 ob 18:51 | #

 11. meeya meeya pravi

  @lordwales – ravno pišem še en post o tem, kako sem vzljubila kraje, kjer je vse ravno … :lol: Se pa splača v kokoškin kljun, ja, le pojdi ob priliki …

  15.02.2008 ob 18:56 | #

 12. Grrrr… » Abriblni s špinačo pravi

  [...] s špinačoBelina se ga je napilFacebook ne ve, da …V kokoškinem kljunuKam?ČemancaMarija Vogelnik in še par sončkovNaj bo luč – DIYBelina pri zdravnikuVse najboljše [...]

  15.02.2008 ob 19:22 | #

 13. ipcnahd pravi

  77m4Mj bxpdfmnunqnq, [url=http://jbutuzwnrdek.com/]jbutuzwnrdek[/url], [link=http://flgqzlubkxxe.com/]flgqzlubkxxe[/link], http://gdvojaipczui.com/

  [WORDPRESS HASHCASH] Komentatorjev ključ ‘0 ni bil veljaven.

  27.08.2010 ob 05:51 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL