Grrrr…

Koliko nas Grrrrmi?


site statistics

Kategorije

 

December 2007
P T S Č P S N
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiv

»Še dobro, da ni prišlo do poplave!«

22.12.2007

Ne maram težav. Tudi zato mi ni bilo prav nič všeč, ko sem morala včeraj klicati serviserja za plinski bojler, ki mi je že dva dni puščal vodo. Ampak kaj hočemo, ko je nujno, ni težko. Ali pač? Nad obiskom serviserja v svojem stanovanju nisem bila prav nič navdušena, kajti v roku tedna dni imam že tretjič takšne oziroma drugačne delavce v stanovanju.

 

Najprej je šla pipa pri tušu – tuširanje je bilo ovirano že do take mere, da če si tuš usmeril v glavo, mi je špricalo v rebra. Okej, lahko bi šla do Bauhausa in si kupila novo, ane? Ja, seveda, ampak lastnika sta želela to sama urediti. Izkazalo se je, da lastnik blazno uživa v takšnih popravilih in trajalo je približno dve uri, da smo stvar (in še kakšno drugo) uredili.

 

Čez nekaj dni so prišli montirat kabelski internet. Bilo je prejšnji dan že po tretji uri popoldan. Mladenič je bil vidno naveličan dela, kasneje se je izkazalo, da je povsem neprespan, in želel si je le, da bi na hitro priklopil internet in odpeketal. Pa ni šlo tako enostavno, kabel namreč do tega stanovanja (kamor sem se pred kratkim preselila) sploh še ni bil napeljan in treba je bilo s približno meter dolgim svedrom prevrtati zunanjo steno itd. itd. Zanimivo je tudi, da taisti neprespani mladenič ni utihnil niti za sekundo.

 

Tudi zato sem skeptično pričakovala današnjega serviserja bojlerja. In tudi danes ni šlo vse po maslu. Že na začetku se je serviser zgrozil in vprašal »Kdaj je bilo to zadnjič servisirano?« Pojma nimam, sem sveža podnajemnica … Tale serviser ni bil tako zgovoren … vseeno pa sem ujela, da je vmes zamrmral »Tudi plin pušča« … ehm, kolikor se jaz spoznam na te zadeve, to ni najboljši znak … Potem pa ni več mrmral in je rekel »Še dobro, da ni prišlo do poplave« in mi pokazal cev bojlerja, čisto razcefrano. Potem sem se umaknila iz kopalnice in začela pisati blog. Takole je izgledalo, ko je odšel … prvič!

 po servisiranju 1. po servisiranju 2. po servisiranju 3.

Drugič je moral priti, ker nisem imela pri sebi dovolj gotovine, on pa je imel še nekoga v našem bloku za »poservisirat«, potem pa se je vrnil po denar. Medtem sem opazila, da bojler pušča ne samo na enem mestu, kot prej, ampak da kar konkretno kaplja iz treh koncev… Super! Jovo na novo … ko je drugič odšel, je bila kopalnica na pol poplavljena, ampak kaj nam to … človek se vsega hudega navadi. ;-)

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev »

 1. Anita pravi

  Ja, pri teh mojstrih je to da nimaš dovolj gotovine pri sebi najboljši način, da jih pripraviš do tega, da se stvari naredijo do konca… ;)

  22.12.2007 ob 12:06 | #

 2. Irenulja pravi

  Bo pa zdej ku novo :smile:

  22.12.2007 ob 12:16 | #

 3. meeya meeya pravi

  @Anita – tega se sploh nisem zavedala, ampak račun je bil skoraj 60 evrov … kartice pa ne sprejema ;-) še dobro … :cool:
  @irenulja – če dobro pogledaš fotografijo bojlerja, boš ugotovila, da tale bojler ne bo nikoli več zgledal kot nov :lol:

  22.12.2007 ob 12:32 | #

 4. tine pravi

  Nimas kaj, slej al prej pridejo na vrsti take zadeve. In zanimivo je, da ponavadi takrat ko imas najmanj casa. No zelim ti, da bos imela vsaj zdaj za nekaj casa mir.

  No je pa vsaj zanimiv post nasal iz tega, tako da ni bilo vse trplenje zaman:))

  LP

  22.12.2007 ob 13:29 | #

 5. chef chef pravi

  Kakšno naključje!

  Tudi mi smo imeli danes serviserja plinskega bojlerja, tokrat doma. Ta se je izkazal bistveno bolje kot prejšnji.

  Dejstvo pa je, da VSI s katerimi sem imel opravka, ta je bil tretji, jamrajo, d aje peč v slabem stanju in da lahko samo za silo popravi :lol: No, zdaj slišim, da je to javkal tudi četrti. Zdaj jih ne bom več resno jemal.

  22.12.2007 ob 16:53 | #

 6. meeya meeya pravi

  @tine – ja, hvala za tolažbo, no :roll:
  @chef – ti, ampak res, kakšno naključje, najprej jst napišem tole, potem naletim na tvoj zapis o serviserju in potem poveš, da si imel dans spet izkušnje z njim … Glede javkanja serviserjev nad slabimi bojlerji – na moji nalepkici piše “servis in prodaja” … s prodajo najbrž zaslužijo več in morajo potem to promovirati – na tak ali drugačen način, no, očitno imajo samo enega ;-)

  22.12.2007 ob 18:29 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL