Grrrr…

Koliko nas Grrrrmi?


site statistics

Kategorije

 

September 2007
P T S Č P S N
« Avg   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiv

Najmočnejši je Bush!

18.09.2007

Iz flamskega dela Belgije me je pot vodila proti jugu v kraj, ki je sam po sebi precej nezanimiv – uradna verzija imena je Louvain-La-Neuve, zaradi prevladujoče vloge univerze v mestu se železniška postaja imenuje Louvain-La-Neuve-Universite, Belgijci pa ga imenujejo kar Legolandija.

Legolandija

LLN je nastal v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja zaradi prepira v Leuvnu – starejšem bratu LLN-ja, ko so se odločili, da bi bilo bolje, da francoski del univerze ločijo od flamskega. Francosko govoreče Belgijce so »izrinili« v LLN, razdelili so si profesorje in študente, dobesedno razpolovili so knjižnico – lihe enim in sode drugim.

 

Ker pa iz Belgije nikakor ne moreš, ne da bi videl Bruselj, smo se v nedeljo popoldne pod vodstvom Belgijca, ki sicer živi v Južni Afriki, odpravili v center Evrope.

ekipa

Ogledali smo si najpomembnejše znamenitosti – iz železniške postaje smo najprej odšli na »Grote Markt«, kjer so se predstavljale najrazličnejše folklorne skupine.

Grote Markt Folklora prvič  Folklora drugič Folklora tretjič

Dogajanje nas je vodilo do kipca Manneken Pis, vendar, kot je razvidno tudi iz fotk, je bilo z »dečkom, ki lula« nekaj hudo narobe. Lulal je namreč Kriek, potem pa so stvar uredili. Nekaj (ne)previdnih obiskovalcev je fantek tudi polulal, mi smo se že prej zagrebli za kozarček rujnega, ups – polulanega rdečega.

 Manneken Pis 1. Manneken Pis 2. Manneken Pis 3. Manneken Pis 4. Manneken Pis 5. Manneken Pis 6.

Bruselj je noro mesto – noro dobro in polno norih ljudi … V roku največ pol ure so nastale te fotke.

 nori Bruselj 1. nori Bruselj 2. nori Bruselj 3. nori Bruselj 4.

Oglasili smo se tudi pri kralju, ki je bil prav zares doma (kar oznanjuje razobešena zastava na njegovi rezidenci).

 Pri kralju doma

Člani ekspedicije razen Gillesa Mauricea (Maria, Mihael in meeya) smo se vrnili v »Novi Leuven«. Naše bivanje tu za konec tedna je več kot zadostovalo, da smo si ogledali Louvain-La-Neuve, je bilo pa definitivno prekratko, da bi poskusili vsa belgijska piva. Tale izbor je sestavljen in oštevilčen po pravilu »od najšibkejšega k najmočnejšemu«. Zmagovalec je pivo Bush s 13 odstotki alkohola (na vseh kozarcih sicer piše Bush – da kdo slučajno ne bi pozabil, kateri je glavni).

  Bush prvič Bush drugič

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev »

 1. Nu pravi

  Jah lepo ti je blo :razz: V Belgijo bo res treba se marsikerkrat it…

  20.09.2007 ob 13:13 | #

 2. meeya meeya pravi

  @Nu – ja, v Belgijo bo res treba še kaj, edino vreme zna bit gor problem, no, baje, jst nisem imela niti kapljice dežja, pa sem bla prepričana, da bom mogla dežnik kupit, ker sem ga doma pozabla. No, pa ni blo treba :lol:

  20.09.2007 ob 21:54 | #

 3. poravnava odškodnina pravi

  Bush je pač car !

  2.02.2015 ob 11:33 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL