Grrrr…

Koliko nas Grrrrmi?


site statistics

Kategorije

 

September 2007
P T S Č P S N
« Avg   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiv

»Velike« čistilke

15.09.2007

Zadnjič sem spraševala, kako montirati števec obiskov na Siolov blog, potem pa mi je s pomočjo MatejaMM tudi uspelo, tako da že nekaj dni pridno spremljam statistiko obiska (http://www.statcounter.com). Ko sem objavila včerajšnji prispevek Bravo Brabo!, sem začela opažati nenavadno hitro naraščanje obiska, potem pa opazila, da jih večina prihaja s strani http://www.siol.net/. Na prvi strani Siola je bil tudi moj prispevek. Do pol štirih popoldne, ko sem šla na vlak za Louvain-La-Neuve, je bilo obiskovalcev mojega bloga že čez petsto.

Tole spremljanje statistike te prav zasvoji, kot »big sister« lahko vidim, od kje je kdo prišel na moj blog, kaj si je ogledal, katere so najbolj priljubljene strani, kakšna je zastopanost držav ipd. Ampak vseeno mi je vmes uspelo obiskati Muzej lepih umetnosti, ki je nekoliko oddaljen od starega dela Antwerpna.

Spremljanje statistike bloga pa ni bila edina skušnjava, ki me je odvračala od obiska notranjosti te mogočne stavbe. V križišču že čisto blizu Muzeja sem kakšnih 200 metrov naprej zagledala še eno drugo stavbo, tokrat bolj moderno, ki je vzbudila moje fotografske skomine. Objavljam nekaj detajlov.

picture-003.jpg picture-014.jpg

In končno je na vrsto prišel tudi Muzej lepih umetnosti, ki je resnično vreden ogleda vsakega obiskovalca Antwepna. Že zunanjost stavbe je prekrasna, notranjost pa tudi lepo urejena. Napisi so sicer večinoma samo v flamščini, je pa obiskovalcem omogočena brezplačna izposoja »avdiorazlag« v različnih jezikih. Da se lažje posvetimo slikam in njihovim razlagam, nam v Muzeju ponujajo tudi udobne oblazinjene klopi.

picture-008.jpg picture-016.jpg picture-015.jpg

Ker je Muzej res ogromen, so rabili tudi »veliko« čistilko.

picture-028.jpg

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev »

 1. erzo erzo pravi

  wau. od tistega bodičastega možakarja kar ne moreš umaknit pogleda! zanimiva reč! kaj naj bi pravzaprav predstavljal?

  15.09.2007 ob 15:06 | #

 2. Tine pravi

  St.Mama iz Rajd, sporoča novice: Berti (sosed) je v bolnic, včeraj smo šle z Marico šestkrat tja in sem pred hišo, starata ima zelo lepo okrašen grob in na njem je trenutno pet sveč ter eno veliko vazo malih krizantem in en kozarec ciklam, ki jih je prinesla tvoja mama, danes bomo jedli pri Mirkotu pohanega purana. Zjutraj sem dobila v nabiralniku tvojo razglednico iz Antwerpna in se ti lepo zahvaljujem. Lep pozdrav in bodi pridna še napej

  16.09.2007 ob 12:49 | #

 3. s3cMM pravi

  Pozdravljena M.
  Moram priznati,da redno spremljam vse kar objaviš na blogu, se pa ne oglašam. Zdi se mi tako, kot da bi se pogovarjala na avtobusu ali v čakalnici pri zdravniku, ko vsi vlečejo na ušesa. No, danes se. Da ne pozabim- najprej se ti moram zahvaliti za OR, ki si mi jih prinesla iz Turčije. Ti si ena tistih, ki najbolj skrbi,da se mi zbirka lepo polni. Tudi zato ti privoščim, da veliko potuješ in da na potovanjih uživaš kar se le da.
  Midva z A bova jutri praznovala 30. obletnico poroke. Mislila sva, da se bomo dobili na kakšnem rodbinskem kosilu, potem pa bi šla na kakšno last minute potovanje. Zaenkrat nama ne kaže najbolje. Zaradi zdravstvenih težav je A. mama pri nas že dober mesec in izgleda, da bova, namesto, da bi poletela z lastovicami, otala tam, kjer gnezdi taščica.
  Toliko zaenkrat. Če se bom še kaj oglasil ne vem, bom pa tvoje poročanje z veseljem spremljal.

  16.09.2007 ob 22:34 | #

 4. meeya meeya pravi

  @Erzo – pojma nimam, kaj naj bi tisti možakar predstavljal, v tistem delu muzeja na žalost ni bilo nobenih razlag – moderna umetnost pač … :shock:
  @Tine – hvala za novice :grin:
  @s3cMM – le oglasi se še kaj, komentarji so najbolj vzpodbudna stvar na blogu, zaradi česar se potem še bolj potrudiš za naslednjo objavo. OR-ja iz Belgije žal ne bo, tako je, ko človek leti z nizkocenovniki. Čestitke za obletnico, to so pa že leta! :razz:

  20.09.2007 ob 22:08 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL