Grrrr…

Koliko nas Grrrrmi?


site statistics

Kategorije

 

September 2007
P T S Č P S N
« Avg   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiv

»Obvezne« volitve in pozor, nevarnost mehurčkov!

13.09.2007

Na letališču Charleroi me je včeraj pričakal Jan in na poti do Antwerpna je bilo kar nekaj časa za spoznavanje belgijske kulture. Nekje sem prebrala, da Belgijci kar radi pritisnejo na plin. Moja prva izkušnja z belgijskim prevozom je bila zelo pozitivna, mogoče tudi zaradi predhodnih gruzijskih adrenalinskih voženj, ki so še sveže vtisnjene v spomin.

 

Izvedela sem, da so v Belgiji volitve obvezne. Če se volitev ne udeležiš, moraš plačati denarno kazen. Jan pravi, da ne pozna nobenega, ki na volitve ne bi hodil. V primeru, da si v tujini, lahko voliš na veleposlaništvu, vendar moraš toliko prej obvestiti ustrezne organe, sicer pa lahko tudi pooblastiš npr. prijatelja, da voli namesto tebe. Me prav zanima, koliko ljudi bi se pri nas odločilo za slednjo varianto.

 

Bruselj je predvsem vsesplošna prestolnica. Je evropska prestolnica, je seveda glavno mesto Belgije in je tudi prestolnica tako flamskega kot valonskega dela Belgije, čeprav Bruselj ne leži ne v enem ne v drugem delu in je politično ločen od obeh. Z Janom se sicer pogovarjava v angleščini, potem pa po slovensko reče, da je Bruselj »lepilo«, ki drži Belgijo skupaj.

 

V Antwerpen sva prispela že pozno zvečer in bila je že tema, ampak vseeno mesto (podobno veliko kot Ljubljana) izgleda prijetno. Stanovanje je v centru, blok ima tako ozke stopnice, da sem prtljago komaj prinesla v tretje nadstropje. Imajo pa zato ogroooooomna okna, skozi katera poteka selitev.

 Okna za selitev

Renata si je zaželela slovenske revije, Ana je dobila Ciciban, iz dobro obveščenih virov pa sem izvedela, da ima Jan najraje slovensko čokolado. V kakšni nevarnosti je belgijska čokolada in če jo bo v Antwerpnu slučajno zmanjkalo, boste najbrž izvedeli pri naslednjih poročilih.

 

Da pa se tradicija z obiskom bolnic v tujini nadaljuje, je poskrbela Ana. Ampak nad takšno »Kliniek« se ne bom pritoževala.

 Anina “Kliniek”

Včeraj je bilo na vhodnih vratih obvestilo, da bodo ob 8.30 izključili vodo, zato sem naročila Ani, naj me zbudi ob osmih, da se stuširam. Vse je potekalo po načrtih, razen tega, da so vodo izklopili nekoliko prej in da sem se jaz ravno namilila. Sedaj upam, da v Belgiji danes ne bo dežja.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev »

 1. Nu pravi

  Ha ha, tale z bolnico je pa dobra. Ampak Ana vsaj slovensko razume :wink: Pozdrave vsem Massékejem, te bojo zihr fajn gostili – Jan je ves navdusen v vlogi turisticnega vodica. Sicer pa ja, pejt na Kriek in kak vafel :razz: , da se malo okrepis po gruzijski izkusnji… LP!!

  13.09.2007 ob 17:35 | #

 2. matejmm pravi

  Dež je ena nevarnost, ampak pazi tudi, da ne zašvicaš. :smile:

  13.09.2007 ob 19:24 | #

 3. meeya meeya pravi

  @Nu – bom sporočila pozdrave, Ana in Renata lih bereta, mislim da Muco Copatarico. :razz: Vafel sem dans že sprobala – z višnajmi in smetano, ja, ni švoh :lol:
  @matejmm – sem imela srečo in je bilo prijetnih nekajčezdvajset stopinj, s soncem obsijanih, tako da ni bilo variante ne za eno ne za drugo.

  13.09.2007 ob 19:39 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL