Grrrr…

Koliko nas Grrrrmi?


site statistics

Kategorije

 

Avgust 2007
P T S Č P S N
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiv

Kazbegi – gruzijski Cadrg

24.08.2007

V sredo zjutraj sva spakirala le za dva dni in odsla proti vasici v Kavkazu – Kazbegi. Ostalo prtljago sva pustila v hotelu in se danes vrnila. Spet smo odrinili iz kaoticne avtobusne postaje Didube in ker sva imela se malo casa do odhoda, sva se sprehodila naokrog in nasla simpaticno trznico s sladkarijami, kozmetiko, piscanci, metlami itd.

trznica in gospa, ki nama je podarila napolitanki

Ob 12. uri se marshrutka napolni do zadnjega sedeza in ze lahko odrinemo. Poleg naju sedita gospe srednjih let, ki sta za popotnico kupili plastenko 2 l piva Kazbegi in ga tocili vsem prisotnim. Ko vrneva kozarcek in se zahvaliva za pivo, v trenutku dobiva novo dozo.

na poti v Kazbegi

Prispemo v Kazbegi in takoj naju obkrozijo gospe, ki naju skoraj odvlecejo v svoj dom, vendar midva po proporocilu Izraelca vztrajava in isceva Shoreno in Nazi. Starejsa gospa potem pristopi do naju in nama pokaze pot. Nazi je simpaticna gospa, brezposelna, ki pa poleti s pomocjo hcerke Shorene oddaja sobe za turiste. Nikoli se ne gre na avtobusno postajo prerivat za goste, vendar ima vedno polno hiso (dober glas seze v deveto vas). Izraelci so ji naredili celo svojo spletno stran. Ker je tisti dan dezevalo, nisva odsla nikamor, poleg naju pa sta bila pri Nazi se Nemca, starejsi par, Wolfgang in Jutta. Ona govori skoraj vse jezike sveta in se je z Nazi sporazumevala v ruscini, zato smo dobili kar nekaj zanimivih informacij. Ker ni bilo elektrike, smo zvecer ob sveci se malo brali in se potem kmalu odpravili spat. Zjutraj naslednji dan – budnica ob osmih, Nazi pripravi zajtrk, jedli smo res odlicno, vsakemu, ki gre v Kazbegi priporocava tole domacijo (telefonska stevilka Shorene, ki govori zelo dobro anglesko je 899-26-58-13, mail pa ssujashvili@yahoo.co.uk).

Shorena pripravlja meso za khinkalije Nazi v elementu

Okrog desetih neha dezevati in z nemskim parom se odpravimo v hribe, proti cerkvici Tsminda Sameba (svete trojice), ki je priljubljena turisticna destinacija v Gruziji.

proti cerkvici Tsmida Sameba Kazbegi Tsmida Sameba

Do cerkvice je kaksno uro hoda, pot naprej do ledenika je tudi lepa – ker ni rastja, se celotno pot vidi ze preden gres na pot. Sla sva se malo naprej, vendar vreme ni bilo najlepse, zato sva se vrnila nazaj v Kazbegi.

vsakdanji prozor v Gerghetiju

Najprej do centra vasi, kjer sva srecala poljski par, ki je bil tudi pri cerkvici in v trnutku, ko se pogovarjava z njima, se mimo pripelje kombi s celjsko registracijo. Greva do trga, kjer po slovensko pozdraviva Petra in Anno (http://shlakiyah.blogspot.com/), ki v Kazbegiju pricakujeta Nikola, ki pa ga Peter ne pozna najbolje, zato misli, da je U. Nikola. Na koncu ugotovimo, da tudi U. pozna Nikola in zadeva se konca na nasi terasi, potem ko izpraznimo liter vina, nekaj pirov, Petrovo viljamovko in dva “Valterja”.

Slovenija united

Pomaga nam tudi Jutta, ki pa kakopak Petra in Anno ze pozna, saj so se srecali v Rachi (?). Zjutraj nas poleg dveh psov, ki jih imata Shorena in Nazi, zbudi macek, vendar marshrutka za Tbilisi ze caka in ni izbire, treba je na pot. Sedaj se ze vracava proti zahodu, jutri greva do Gorija in potem nazaj na Crno morje in v Trabzon … Do naslednjega javljanja – gruzijski pozdrav!

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev »

 1. DE PUTA MADRE pravi

  Najbrž si nisi mislila, da bom jaz zašla na tvoj blog, saj nisi brisala zadnjega odstavka na enem od prvih blogov…Ne vem zakaj, ampak število komentatorjev se zmanjšuje kljub zelo zanimivim prispevkom Danes nekaj novic iz Tolmina oz.našega Čadrga:
  Gorski reševalci so v nedeljo dobili poziv, da v Pologu tuj državljan sliši klice na pomoč. Takorekoč takoj so odhiteli na pomoč, prečesali takorekoč celotno območje od Čadrga do struge Tolminke, skupaj s tujcem pa na koncu ugotovili, da se oglašajo takorekoč samo mlade koze…
  Sedaj pa samo še prav lep pozdrav iz domačih logov in lepo se imejta!

  24.08.2007 ob 21:50 | #

 2. Anita pravi

  Nu nu, zej pa verjamem, de sta ris še živa, ka vaju vidim na slikici. :)

  In kot vidim tudi tokrat ne bo izjeme, ki bi potrdila pravilo: Slovenca srečaš povsod, sam čudno, da ni iz Idrije. Mogoče se samo še niste srečali.

  Uživaja še naprej!
  Anita in Enejko

  24.08.2007 ob 23:58 | #

 3. Marta pravi

  Tud jaz pridno prebiram ZARES zanimiv blog- le tako naprej Mija:wink: In je že čas za kakšen komentar. Res znata bit prava popotnika!! Najbolj pa vama zavidam preizkušanje kulinaričnih dobrot, ki sva se jim mogla z Mihom na Portugalskem prepogosto odpovedat zaradi vedno praznega skupnega fonda in je prevečkrat padla pašta na 100 načinov skuhana na malem gorilniku…
  No jaz sem torej doma, polna energije in pridno delam delo, ki si mi ga pustila! Zaenkrat gre kot po maslu, tko da brez skrbi :smile:
  Res vama želim srecno pot še naprej, pa puhno pozitivnih dogodivščin, da se bomo tu doma še naprej zabaval ob branju!
  Marta

  25.08.2007 ob 11:52 | #

 4. Tine pravi

  Ja tudi jaz z veseljem prebiram tvoj blog, vsak dan čekiram če je kaj novega. Res je super branje in imaš dober smisel za pisanje popotniških vtisov;zanimivo in jedrnato. Čeprav se ti čudim da najdeš čas ob vsem tem dogajanju še za nas, da nas rasvetljuješ, ampak smo zadovolnji-kar tako naprej.

  Še vprašanje: Kakšna je nadmorska višina tega G.Čadrga in hribov okoli njega.

  LP obema in srečno!

  25.08.2007 ob 14:52 | #

 5. meeya meeya pravi

  Tine: Vasica Kazbegi je na 1800m, cerkvica na sliki pa na 2200 +-20m U.

  26.08.2007 ob 17:32 | #

 6. hudi pravi

  A zato ni nič z našim fuzbalom, ker Niks po gruziji bluzi!?! :wink:
  Dejta ga pozdravit, če se še kej srečate…

  Res je majhna tale naša Mati Zemlja…

  26.08.2007 ob 18:59 | #

 7. Pero pravi

  Naslednje jutro macka nisva srecala. Pomagala je pot navkreber. Se vedno sva v Gruziji cakajoc vizo za Azerbaijan. Tole vecerno popivanje je bilo prijetno. Sreco pot se naprej. Ob priliki vajo ponovimo.

  28.08.2007 ob 11:45 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL